Εντελώς σουρεαλιστικά είναι αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, με φόντο τη μονάδα Αποβλήτων Εκσκαφών Καταστροφών Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στις Καλυθιές.
Μεταξύ αυτών που υποδαυλίζουν τις αντιδράσεις των κατοίκων, τάχα στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι και ο Γιάννης Ιατρίδης, που με τη σειρά του και αυτός βάλλει κατά της Περιφέρειας.
Το σουρεαλιστικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ ο Γιάννης Ιατρίδης έχει υψώσει το λάβαρο της …επανάστασης για να μην γίνει η ΑΕΚΚ στη θέση Ψαλίδι, κανένας από τους αντιδρώντες δεν σκέφτηκε να του θέσει το πολύ απλό ερώτημα:Τι έκανε το 2009 όταν ήταν δήμαρχος στον Δήμο Καλλιθέας, όταν ο Χαράλαμπος Κόκκινος , με την ιδιότητα τότε του Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , κατάργησε με απόφασή του το καταφύγιο άγριας ζωής που είχε δημιουργηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή , μεταξύ των Δήμων Καλλιθέας και Αφάντου ;
Και ποια ήταν η αντίδραση των μελών του τότε δημοτικού συμβουλίου, ορισμένοι εκ των οποίων σήμερα έχουν ζωστεί τα … φυσεκλίκια;Γι αυτό που σήμερα συμβαίνει με τη μονάδα ΑΕΚΚ, υπάρχουν ευθύνες και οι ευθύνες αυτές έχουν ονοματεπώνυμο. Αν ο Γιάννης Ιατρίδης είχε ως Δήμαρχος, τότε, αποτρέψει τον φίλο του Χαράλαμπο Κόκκινο από τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από καταφύγιο άγριας ζωής, η συζήτηση αλλά κυρίως η διαδικασία για την δυνατότητα χωροθέτησης μονάδας ΑΕΚΚ εκεί θα γινόταν σε τελείως διαφορετική βάση.
Ο Γιάννης Ιατρίδης λοιπόν, όπως και ο Δώρος Κωνσταντίνου, ως μέλος του τότε δημοτικού συμβουλίου, οφείλουν να παρουσιάσουν τον αγώνα που έδωσαν τότε που διοικούσαν τις Καλυθιές εναντίον της απόφασης του Χαράλαμπου Κόκκινου να αποχαρακτηρίσει την προστατευμένη περιοχή και μετά ελεύθερα να ασκηθούν στο άθλημα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, που προσφάτως αγάπησαν.Και επειδή είναι γνωστό ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, μια μικρή επισήμανση. Η απόφαση του Χαράλαμπου Κόκκινου με την οποία κατάργησε το καταφύγιο άγριας ζωής έχει την πολύ βολική ημερομηνία 13 Αυγούστου 2009, δύο μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο!Για ευνόητους λόγους φυσικά! Ποιος θα το πάρει είδηση τέτοιες μέρες;Με άλλα λόγια και παραφράζοντας τη γνωστή ατάκα “οι καλές δουλειές γίνονται τη νύχτα”, στη νοοτροπία κάποιων, “οι καλές δουλειές γίνονται στις αργίες”!
Στις 13 Αυγούστου έκαναν τότε τις δουλειές τους