Χρυσοί Σκούφοι 2022 : Tα εστιατόρια του Ν. Αιγαίου έλαμψαν κερδίζοντας 17 διακρίσεις.
Περιφέρεια

Χρυσοί Σκούφοι 2022 : Tα εστιατόρια του Ν. Αιγαίου έλαμψαν κερδίζοντας 17 διακρίσεις.

 

Με 17 διακρίσεις έλαμψαν τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου στην 29η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2022

Κυριάρχησαν, για μια ακόμη φορά, φέτος τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου στη λαμπερή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2022, με την Περιφέρεια να παραμένει σταθερά πρωταθλήτρια στην υψηλή γαστρονομία.
Παρόντος του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου – ο οποίος στην αντίστοιχη τελετή του 2019 είχε βραβευτεί για την κατάκτηση του τίτλου «Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» – και εκπροσώπων του πολιτικού, του επιχειρηματικού, του πολιτιστικού και του γαστρονομικού κόσμου της χώρας, 17 συνολικά εστιατόρια από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, απέσπασαν διακρίσεις και αναδείχθηκαν νικητές των επιδραστικότερων γαστρονομικών βραβείων της Ελλάδας, αριθμός που ισοδυναμεί σχεδόν με το ένα τρίτο των 55 συνολικά βραβευθέντων εστιατορίων σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια, καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής:
“Στην 29η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων, χθες το βράδυ, τα εστιατόρια του Ν. Αιγαίου έλαμψαν κερδίζοντας 17 διακρίσεις.Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Κάθε χρόνο, η γαστρονομία μας κερδίζει έδαφος, θαυμαστές, φίλους.
Σημαντική διάσταση της εμπειρίας του επισκέπτη, η Γαστρονομία στο Νότιο Αιγαίο έχει μπει για τα καλά στην ζωή των επαγγελματιών του Τουρισμού και προσθέτει στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των νησιών μας στοιχεία παράδοσης και πολιτισμού που οι επισκέπτες μας τα αναζητούν και τα αναγνωρίζουν.
Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αθηνοράματος για τα 29 χρόνια προσφοράς.
Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά μαζί με τα Επιμελητήρια μας και τους κλάδους της εστίασης και της παραγωγής τροφίμων πάνω σε αυτά που μας δίνουν βάθος, περιεχόμενο και αισιοδοξία”