Πώς από Πρόεδρος του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα» κατάφερε να χτίσει μια ατζέντα διεθνών υψηλών γνωριμιών (pics + vid)
PLAY VIDEO
Η επιχειρηματίας που με αφετηρία μια δικηγορική καριέρα κατάφερε να μετατρέψει το ξενοδοχείο «Cavo Tagoo» της Μυκόνου, σε ένα από τα πιο δημοφιλή της υφηλίου, με εικόνες που κατακλύζουν τα media, με πάνω από 2 εκατομμύρια ενεργούς followers στα social media και μείγμα ελίτ πελατολογίου, όπως Πρίγκιπες, Άραβες, Χολιγουντιανοί σταρ, Top models, billionaires και εμβληματικοί επιχειρηματίες.
Η Σούλα Λιάκου δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση επιχειρηματία. Είναι μια γυναίκα που αν και ξεκίνησε με διαφορετική πορεία πλεύσης από αυτή του τουρισμού, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να αναδείξει το ξενοδοχείο Cavo Tagoo της Μυκόνου, σε ένα από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας μας.
Δίπλα στον επιτυχημένο αρχιτέκτονα και σύζυγό της Πάρη Λιάκο, τον άνθρωπο που δεν έχει σχεδιάσει και οραματιστεί μόνο το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά πάνω από 250 πεντάστερα ξενοδοχεία καθώς και κατοικίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, εκτόξευσαν τη φήμη του Cavo Tagoo στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.
Για τους φαν της Μυκόνου και τους γνώστες των τρόπων φιλοξενίας, το μυστικό της δημοτικότητας του ξενοδοχείου σαφώς και αξιοκρατικά, οφείλεται στην κυρία Λιάκου. Η Σούλα Λιάκου, επιδεικνύοντας το μοναδικό της ταμπεραμέντο, καταφέρνει να έχει στη φαρέτρα της, μια πλούσια και ταυτόχρονα ζηλευτή ατζέντα διασημοτήτων, που όχι μόνο αγαπούν να επισκέπτονται κάθε χρόνο το ξενοδοχείο της, αλλά και έχουν συνάψει διαχρονικές σχέσεις φιλίας.
Συναναστρέφεται με τον Οlivier Rousteing, Creative Director του οίκου μόδας Balmain, τη Βραζιλιάνα καλλονή- άγγελο της Victoria Secret Izabel Goulard, την jet setter Ariana Rockefeller, τον σχεδιαστή Julien Macdonald, την ηθοποιό Lindsay Lohan, την τραγουδίστρια Nicole Scherzinger, τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Naguib Sawiris, τον μύθο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Sergio Aguero, τον σχεδιαστή παπουτσιών Aquazzura, την celebrity Πάρις Χίλτον, τον πρίγκιπα Mohammed Sultan και πολλούς άλλους.
«Τις περισσότερες διασημότητες τις γνώρισα στο ξενοδοχείο μας. Το Cavo Tagoo το προτιμούν όλοι. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός αυτό, κι εμείς με τη σειρά μας, χαιρόμαστε να τους παρέχουμε μια υψηλού επιπέδου φιλοξενία η οποία με τη σειρά της εξελίσσεται και σε μια πιστή φιλία».
«Για εμάς τα ξενοδοχεία δεν είναι τα κτίρια και το σέρβις αλλά οι άνθρωποι. Τι σημαίνει αυτό; Aγκαλιάζουμε τους φιλοξενούμενούς μας. Γινόμαστε φίλοι μαζί τους. Εκείνο που ακούμε συνέχεια είναι ότι νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το προσωπικό μας, που χωρίς να ξεφεύγει από τον επαγγελματισμό του, επιδεικνύει πολύ καλή σχέση και με τους πελάτες. Για εμάς η ζεστή ανθρώπινη επαφή είναι το Α και Ω. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι φιλοξενούμενοί μας. Γι’ αυτό και πολλά γνωστά ονόματα και αστέρες διατηρούν μαζί μας στενή σχέση και κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι μου στέλνουν προσωπικές προσκλήσεις για να μοιραστούν μαζί μου σημαντικές προσωπικές τους στιγμές κι μετά το πέρας των διακοπών τους στο ξενοδοχείο».
H κυρία Σούλα Λιάκου-Ευθυμίου -το πατρικό της – θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για σενάριο βιογραφικής ταινίας. Γεννημένη σε μια τετραμελή οικογένεια στο νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο, ο πατέρας της ήταν υπεύθυνος στα λεωφορεία του νησιού. «Έχω ζήσει όμορφα παιδικά χρόνια σε μια δεμένη οικογένεια. Το πατρικό μου σπίτι εμφύσησε την αξία της ζεστής ανθρώπινης επαφής και της φροντίδας του ενός για τον άλλο. Πριν από τρία καλοκαίρια, και ενόψει μιας υπερπλήρους καλοκαιρινής σεζόν στη Μύκονο, με λύπη μου έμαθα ότι η μητέρα μου ήταν άρρωστη, ένιωσα την ανάγκη να πάω κοντά της και να περάσουμε μαζί τους τελευταίους μήνες της ζωής της».
Τελειώνοντας το σχολείο μεταβαίνει στην πρωτεύουσα και σπουδάζει στη Νομική Σχολή της Αθήνας. «Ήθελα να γίνω δικηγόρος και να ζήσω στην Αθήνα. Από μικρή είχα τη δίψα της ανεξάρτητης διαδρομής, πέρα από τα στενά σύνορα του νησιού μου».
Ασκεί δικηγορία για 30 χρόνια ενώ ταυτόχρονα από τα φοιτητικά κιόλας χρόνια μπαίνει στους πολιτικούς κύκλους. Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου. «Αν στα νιάτα σου δεν πολιτικοποιηθείς, δεν είσαι άτομο με ανησυχίες και ενδιαφέροντα».
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν χωρίς αμφιβολία μια χαρισματική προσωπικότητα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον συναντήσεις, να συνομιλήσεις μαζί του και να μη νιώσεις τη μαγεία της προσωπικότητάς του. Με τη Δάφνη Σημίτη θα κάνουμε έπειτα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ενώ με τον Γιώργο Παπανδρέου υπήρξα υπεύθυνη του Τομέα των Γυναικών».
Το 1993 η Σούλα Λιάκου έρχεται σε μια πιο στενή επαφή με τα media, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει Πρόεδρος του Κέντρου Βρεφών Μητέρα. Μια ιδιαίτερα τιμητική θέση, στην οποία θα παραμείνει για μια επταετία.
«Ήταν η πιο εποικοδομητική εμπειρία της ζωής μου» παραδέχεται σήμερα. «Ανθρωπιά και ενσυναίσθηση -δύο λέξεις πολύ σημαντικές για την εξέλιξή μου. Παιδάκια με δυσκολίες, ανάδοχες μητέρες -πρότυπα ζωής. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι υπήρξε ανάδοχη μητέρα που είχε μεγαλώσει τριάντα παιδιά. Ένα γνήσιο παράδειγμα ζωής. Από την άλλη υπήρχαν μητέρες που έφεραν τα ανήλικα κορίτσια τους να γεννήσουν και κατόπιν, άφηναν τα μωρά για υιοθεσία. Αυτά που είδα και έζησα στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα, ήταν βιώματα που με σημάδεψαν καθορίζοντας το τρόπο προσέγγισης της ζωής μου».
Με κύρια φιλοσοφία «προσπέρνα τις δυσκολίες» και «ζήσε τη στιγμή» η Σούλα Λιάκου είναι αδιαμφισβήτητα ένας αυθεντικός τύπος που χαίρεται τη ζωή.
Κομβικό σημείο στη ζωή και στην επαγγελματική της πορεία ήταν χωρίς αμφιβολία ο σύζυγός και συνοδοιπόρος της Πάρης Λιάκος. Το 1993 που οι δρόμοι τους συναντήθηκαν έμελλε να αλλάξει το μέλλον και των δύο. Εκείνη την εποχή ο Πάρης Λιάκος δεν είναι μόνο αρχιτέκτονας αλλά και επιχειρηματίας αφού από το 1984 έχει την ιδιοκτησία του Mυκονιάτικου ξενοδοχείου Cavo Tagoo. Του πρώτου ξενοδοχείου στο νησί των ανέμων που διαθέτει πισίνα.
Ο γάμος τους ήταν πολιτικός και πραγματοποιήθηκε στo Δημαρχείο Ζωγράφου. Η γέννηση του Σίμου, νεαρού αρχιτέκτονα σήμερα, ολοκλήρωσε την ευτυχία τους.
Η κοινή τους πορεία, τους απογειώνει. Εκείνη είναι ο κινητήριος μοχλός, εκείνος η σιωπηλή δύναμη. Η συνύπαρξή τους, τους οδηγεί με σταθερά βήματα στην πρώτη γραμμή. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Liakos and Associates Architects με πρωτεργάτη τον Πάρη και τους δύο γιούς του Νίκο και Σίμο αναλαμβάνει iconic ξενοδοχεία και σπίτια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την ανακαίνιση των Electra Palace στην οδό Μητροπόλεως και πολλά από τα ξενοδοχεία του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, Mitsis, την ανακαίνιση του Santa Marina μέχρι βίλες γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών όπως του Ελ Σιάτι. Αλλά και celebrities όπως είναι η εντυπωσιακή μυκονιάτικη οικία της Ντέλας Ρούνικ.
Χάρη στην αισθητική παρέμβαση του Πάρη Λιάκου και το εύρημα με τις ξαπλώστρες μέσα στο νερό, τα δωμάτια που μιμούνται σπηλιές με νερό, αλλά και τις υπερπολυτελείς – ατμοσφαιρικές χρυσές βίλες, το Cavo Tagoo μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και μοδάτα ξενοδοχεία της Μυκόνου. Η Σούλα ήταν εκείνη που απογείωσε τη φήμη του και την δημοτικότητα του χάρη στο επικοινωνιακό της ταλέντο.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι η κυρία Λιάκου είναι η ψυχή των πάρτι. Αλλά και η αγαπημένη των διεθνών ονομάτων της μόδας, του καλλιτεχνικού στερεώματος και των billionaires ανά τον κόσμο. Ήταν άλλωστε κι ένας από τους λόγους που απογειώθηκε το Zuma στο Cavo Tagoo, τη στιγμή μάλιστα που το διεκδικούσαν πολλοί στο νησί.
Η ίδια πάντως, τη μια μπορεί να βρίσκεται front row σε show του Dior στο Παρίσι, και την άλλη να είναι προσκεκλημένη στην Ντόχα για κάποιο eventπου διοργανώνει ο πρίγκιπας του Κατάρ. Φύση και θέση αισιόδοξη αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με περίσσια θετική ματιά. Όπως η περιπέτεια της εγκεφαλίτιδας που βίωσε πριν από λίγο καιρό: «Ήταν μια δύσκολη συγκυρία που ευτυχώς ξεπεράστηκε. Είμαι ευγνώμων από την αγάπη που εισέπραξα. Από τα μηνύματα γνωστών και φίλων. Η θετική τους ενέργεια μαζί με την εξαιρετική φροντίδα των γιατρών του Metropolitan με βοήθησαν να το ξεπεράσω πιο γρήγορα» μας λέει χαρακτηριστικά.
Η αλήθεια είναι ότι τις δύσκολες ημέρες που η Σούλα Λιάκου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Metropolitan με όλους τους γιατρούς να έχουν πέσει πάνω της, η ατμόσφαιρα στο νησί ήταν μουδιασμένη. Η Μύκονος είχε χάσει για λίγο τον άνθρωπό της.