Περιφέρεια

Φιλήμονας Ζαννετίδης στον RV: “ 30 παραγωγοί από το Νότιο Αιγαίο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2023”

 

Ξεκίνησε η Food Expo 2023 στο Metropolitan Expo του αεροδρομίου Αττικής, με χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν ήδη το χώρο για να παρακολουθήσουν τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη 

Η Food Expo 2023 θα διαρκέσει από σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 20 Mαρτίου, παρουσιάζοντας πάνω από 50.000 ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας τρόφιμα και ποτά από 1.300 εκθέτες, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2023,στο Αthens Metropolitan Expo στα Σπάτα (πλησίον αεροδρομίου Ε. Βενιζέλος) στην Αθήνα, δήλωσε στον RealVoive 99.5 στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» και στη Δέσποινα Κουλούμπρη ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης 

“Η Περιφέρεια συμμετέχει στην Έκθεση με μόνο γνώμονα την ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών των παραγωγών τροφίμων και ποτών του Νοτίου Αιγαίου με την ελληνική και την παγκόσμια αγορά, ώστε να αποδοθούν τα μέγιστα δυνατά εμπορικά οφέλη στους παραγωγούς της” τόνισε ο κ Ζαννετίδης

 

Πρωταρχικός της στόχος είναι η προβολή, προώθηση και στήριξη του πρωτογενούς τομέα καθώς και η μεταποίηση και η προώθηση των τοπικών της προϊόντων, τόσο σε εγχώριο όσο και σε επίπεδο εξωτερικού.

Η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου  συμμετέχει με δύο περίπτερα Μαζί μας  είναι 30 παραγωγοί που θα παρουσιάσουν τα κρασιά και τα προϊόντα που παράγονται στην περιφέρειά μας. Η Γαστρονομία μας πρέπει να προβάλλεται μέσα από τοπικά προϊόντα που παράγονται στα νησιά της περιοχής ευθύνης μας», επεσήμανε  ο κ. Ζαννετίδης.

Οι συμμετοχές είναι από τα νησιά: Ρόδος, Κως, Κάσος, Αμοργός, Άνδρος, Κέα, Νάξος, Σέριφος, Πάρος, Σύρος, Σίκινος, Τήνος, Σχοινούσα και Φολέγανδρος.

 

Φιλήμονας Ζαννετίδης  ” Εξαιρετικά παραγωγική για τη Ρόδο και τα  Δωδεκάνησα  η ελαιοκομική περίοδος”

“Τριπλάσια ποσότητα ελαιολάδου παρήγαγε το νησί της Ρόδου την τελευταία ελαιοκομική περίοδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά”, αυτό έκανε γνωστό στον RealVoice 99.5 ο  πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης 

Όπως ανέφερε “Είχαμε μία εξαιρετική ελαιοκομική χρονιά καθώς στα Δωδεκάνησα είχαμε παραγωγή 3.234 τόνους από τους οποίους οι 2.868 αφορούν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οι 358 τόνοι παρθένο ελαιόλαδο και βιομηχανικό λάδι 8 τόνοι Στη Ρόδο έχουμε 2.407 τόνους από τους οποίους οι 2.080 τόνοι έξτρα παρθένο οι 320 τόνοι παρθένο και βιομηχανικό λάδι 7 τόνοι. Για το νησί της Ρόδου  έχουμε τριπλάσια παραγωγή φέτος από ότι πέρσι σε ελαιόλαδο και εξαιρετικά ποιοτικό ελαιόλαδο που παράγει με το έξτρα παρθένο, πάνω από 86%” δήλωσε χαρακτηριστικά

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ