Την ειδική σήμανση μειωμένης τιμής θα έχουν περίπου 100 κωδικοί προϊόντων και ο στόχος είναι να φθάσουν τους 500, στην κατηγορία των τροφίμων
Σε ισχύ τίθεται σταδιακά από σήμερα στα σούπερ μάρκετ η κυβερνητική πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» και οι καταναλωτές θα μπορούν να εντοπίζουν στα ράφια τις ειδικές σημάνσεις στα προϊόντα που οι προμηθευτές μείωσαν την τιμή τους κατά τουλάχιστον 5% και για τουλάχιστον 6 μήνες, στηρίζοντας το καταναλωτικό κοινό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία με την ακρίβεια να μαστίζει τα νοικοκυριά.
Ως τιμή αναφοράς για τον υπολογισμό της μείωσης θα λαμβάνεται η τιμή ραφιού στις 19 Σεπτεμβρίου.
Την ειδική σήμανση μειωμένης τιμής θα έχουν περίπου 100 κωδικοί προϊόντων και ο στόχος είναι να φθάσουν τους 500, στην κατηγορία των τροφίμων.
Τη στήριξη της Βιομηχανίας Τροφίμων στη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» ζήτησε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).
«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι καταναλωτές χρειάζονται όχι μόνο σταθερές, αλλά μειωμένες τιμές σε επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα. Με τη νέα πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωσης Τιμής” στόχος μας είναι να τονώσουμε τον ανταγωνισμό και να πετύχουμε προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά, που τόσο το έχουν ανάγκη», είχε πει ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος δήλωσε πως θα στηρίξει τη νέα πρωτοβουλία και εξέφρασε την πρόθεσή του να ενημερώσει περαιτέρω τα μέλη του. «Όπως πράξαμε με το “Καλάθι του Νοικοκυριού” το προηγούμενο διάστημα, έτσι και σήμερα, θα σταθούμε δίπλα στους καταναλωτές σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ιωάννης Γιώτης.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα πρέπει να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου σε ποια προϊόντα, ποιων εταιρειών έχουν δεχθεί ανατιμήσεις από τους προμηθευτές.
Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (Δ.Ι.Μ.Ε.Α.) είναι η αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδώς ότι προχώρησε σε μείωση τιμής.