Ρόδος

Λέκκας για τον σεισμό στη Ρόδο: «Δεν συσχετίζεται με κάποιο επιφανειακό ρήγμα»

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (12/6), ανοιχτά της Ρόδου.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο enikos.gr επεσήμανε πως δεν προκαλεί καμία ανησυχία, καθώς δεν συσχετίζεται με κάποιο επιφανειακό ρήγμα.

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, «δεν μας κάνει να ανησυχούμε ο σεισμός, καθώς δεν συσχετίζεται με κάποιο επιφανειακό ρήγμα. Παρόλα αυτά, λόγω της έντασης του, θα το παρακολουθούμε».

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα νότια της Λίνδου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 54.1 χιλιόμετρα.

 

Ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Δήμαρχο Ρόδου κο Αλέξανδρο Κολιάδη είναι από τα πρώτα λεπτά που εκδηλώθηκε ο σεισμός απόψε στη Ρόδο ο καθηγητής κος Ευθύμιος Λέκκας.

Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Δρ. Ευθύμης Λέκκας σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, για τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στη Ρόδο ήταν καθησυχαστικός.

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.19 το βράδυ, σε θαλάσσια περιοχή 18 Χλμ. νότια της Λίνδου στη Ρόδο. Το εστιακό βάθος ήταν 54,1 χιλιόμετρα σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Όπως εξήγησε ο Καθηγητής στον Δήμαρχο Ρόδου, το εστιακό βάθος και η μετασεισμική ακολουθία δεν εμπνέουν ανησυχία.

Παρότι ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

σεισμός Ρόδο