Περιφέρεια

Ευρεία και πολύωρη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Σαντορίνης με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο

Ευρεία και πολύωρη σύσκεψη ανάμεσα στους παραγωγικούς φορείς, τα επαγγελματικά Σωματεία και τις Ενώσεις επαγγελματιών της Σαντορίνης και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο που συνοδευόταν από τεχνικούς συμβούλους του, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 12 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου De Sol.

Στη συνάντηση που η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη και στην οποία κάλεσε το σύνολο των επαγγελματικών φορέων και Ενώσεων του νησιού, ως συνέχεια νωρίτερης συνάντησης των τοπικών φορέων που είχε πραγματοποιηθεί σχετικά με τις επιπτώσεις της ΚΥΑ στο νησί, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε την ανάληψη από πλευράς Περιφέρειας των σημαντικότερων έργων που απασχολούν εδώ και χρόνια το νησί, προκειμένου να προετοιμαστούν και προωθηθούν ταχύτερα, με άμεσες διαδικασίες.

Τα έργα αυτά αφορούν την μελέτη και κατασκευή προβλητών διαφυγής στη Βλυχάδα (σε συνέχεια των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων που αναμένεται σε αυτή την περίπτωση να παραδώσει ο δήμος Θήρας) και τον Κολούμπο, την προμελέτη, μελέτη και υλοποίηση του νέου λιμανιού στο Μονόλιθο και την απεμπλοκή του θέματος του καλωδίου του ΑΔΜΗΕ, αλλά και τη μελέτη -με τις πρώτες οριζοντιογραφίες να έχουν ήδη παραγγελθεί- για την κατασκευή δεύτερου δρόμου στον Αθηνιό, έργο που ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε πολύ μεγάλης προτεραιότητας και αναγκαιότητας, τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων κι επισκεπτών, όσο και για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντηση ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους φορείς ότι ειδικά και αποκλειστικά για τη Σαντορίνη και ύστερα απο απαίτησή τους για την ενίσχυση της εικόνας του νησιού, από πλευράς Περιφέρειας αποφασίστηκε κι έχουν ήδη επιλεγεί και δρομολογηθεί οι δράσεις για την στοχευμένη προβολή του νησιού μέσω ψηφιακού μάρκετιγκ και καμπάνιας, κόστους 750 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα ο κ. Χατζημάρκος παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων, τις αγορές που θα απευθύνετε και τους τρόπους προβολής του νησιού, που θα αφορούν τόσο το ευρύ αλλά στοχευμένο κοινό, όσο και απευθείας αεροπορικές εταιρείες και μεγάλους tour operators σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και με αφορμή τη λέξη “υπερτουρισμός” που αναφέρθηκε ως ζημιογόνα για το νησί, ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε την ενόχλησή του και στο άκουσμα της λέξης, αναφέροντας πως όχι μόνο δεν τη δέχεται και δεν ισχύει έναντι των όποιων δυσλειτουργιών δημιουργεί ο “σημειακός συνωστισμός”, αλλά κι οτι όλοι οι φορείς θα πρέπει να εναντιώνονται σε όσους την χρησιμοποιούν για το νησί.

Τέλος ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε χαρακτηριστικά οτι ο τουρισμός αποτελεί “δύναμη του καλού” την οποία οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε μακριά από αρνητισμούς και συμπλέγματα.

Στη συνάντηση που συγκάλεσε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης συμμετείχαν το Σωματείο τουριστικών καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα, το Σωματείο των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών, ο Εμπορικός και επαγγελματικός Σύλλογος Θήρας, η Ένωση Λεμβούχων Θήρας, το Σωματείο τουριστικών γραφείων και λεωφορείων Σαντορίνης, καθώς και απο πλευράς εκλεγμένων, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Χαράλαμπος Δαρζέντας και η έπαρχος Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου.

 

neasantorinis.gr