Περιφέρεια

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος  μαζί με τους συνεργάτες του, για να συζητήσουν την συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια.

Εξετάσθηκαν όλα τα αναπτυξιακά έργα πνοής που δρομολογούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συζητήθηκε διεξοδικά ο σχεδιασμός και υλοποίηση της συνεργασίας Δήμου Κω και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Nωρίτερα είχε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, με στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα για την καλύτερη συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

H “έκπληξη” της βραδιάς, ήταν η ανακοίνωση του κ. Χατζημάρκου ότι ξεκινούν οι αναγνωριστικές μελέτες για τη διάνοιξη νέου δρόμου που θα ενώνει τον Άγιο Φωκά με την Καρδάμαινα, ένα έργο που έμοιαζε σαν άπιαστο όνειρο, αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά, ωστόσο όπως υπογράμμισε έχει αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά του.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της χρηματοδότησης του νέου νοσοκομείου, με τον περιφερειάρχη να τονίζει ότι ο Δήμαρχος του είχε υποσχεθεί ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουν βγει όλες οι απαραίτητες άδειες, ώστε να μπορέσει και ο ίδιος με ευρωπαϊκούς πόρους να χρηματοδοτήσει το έργο (ανέφερε ότι δεν γνωρίζουν ακόμα εάν το έργο γίνει μέσω ΣΔΙΤ).

Αναφέρθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στα σχολικά κτίρια, στο ΧΥΤΑ Κω που αναλαμβάνει σε λίγο ο ΦΟΔΣΑ, στο Λιμένα Κεφάλου, στο επαρχιακό δίκτυο, στην τουριστική προβολή των νησιών μας, στο πρόβλημα της έλλειψης στέγης κ.α.

Μάλιστα όσον αφορά το πρόβλημα της έλλειψης στέγης, ο κ. Χατζημάρκος, αλλά και ο Δήμαρχος Κω ανέφεραν ότι υπάρχουν διαθέσιμα 4 επιπλέον άτομα να έρθουν στην Κω, για να προστεθεί και δεύτερη βάρδια το βράδυ στο ασθενοφόρο, όμως δεν βρίσκουν στέγη για να φιλοξενηθούν.

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση εδώ:

με πληροφορίες απο vimatisko