Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: “Η Κως δοκιμάζεται. Κύριο μέλημα, η προστασία της ανθρώπινης ζωής Είμαστε όλοι δίπλα της”

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο νησί της Κω όπου συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει ότι “Κύριο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής”

Η Κως δοκιμάζεται. Ο κρατικός μηχανισμός, στο σύνολο του και με την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών, δίνει την μάχη της κατάσβεσης. Ταυτόχρονα, μεταφέρονται οι επισκέπτες σε ασφαλείς χώρους.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σε άμεση επικοινωνία τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, συνδράμοντας το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Κω που έχει το πρόσταγμα της Πολιτικής Προστασίας.
Κύριο μέλημα, η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι αυτό που μετράει πάνω απ´ όλα αυτές τις δύσκολες ώρες.
Με ψυχραιμία, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα η Κως θα βγει νικήτρια και από αυτήν την μεγάλη πρόκληση. Είμαστε όλοι δίπλα της!

 

 

Από αργά το απόγευμα έχει ξεκινήσει η εκκένωση ορισμένων ξενοδοχείων για λόγους ασφαλείας ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κάτοικοι και τουρίστες έχουν μεταφερθεί στο γήπεδο της Αντιμάχειας.

Κως

kosnews24.gr

Κως

kosnews24.gr

Οι άνεμοι στην περιοχή έχουν πέσει και μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα νέο μήνυμα εστάλη από το 112. Όσοι βρίσκονταν στην περιοχή Καρδάμαινα κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.  Λίγο πριν τις 9 το βράδυ τα εναέρια μέσα πραγματοποίησαν τις τελευταίες τους ρίψεις νερού, επιστρέφοντας στις βάσεις τους, αφήνοντας το έργο της κατάσβεσης στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Κως

kosnews24.gr

Οι δυνάμεις στο νησί  αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.