Δήμος

Αλ. Κολιάδης: «Ο Δήμος Ρόδου αξιοποιεί κάθε ευκαιρία ανάπτυξης, ακολουθώντας τον δρόμο των συνεργειών και όχι των αποκλεισμών»

«Χωρίς σκληρή δουλειά κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί κι αυτό πρεσβεύουμε ως δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Πιστοί στη δέσμευσή μας ότι δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα χαμένη, την Τρίτη είχαμε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μια παραγωγική συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, με αφορμή το πολύ σημαντικό πιλοτικό πρόγραμμα της εταιρείας NOVA στην Κοιλάδα των Πεταλούδων», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης σχετικά με την επίσκεψη στη Ρόδο του κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Το έργο Smart Forest Rhodes στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, που υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας της NOVA και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την πρόληψη των πυρκαγιών μέσω του συστήματος  ICT, δείχνει και στην πράξη ότι η συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία και η συνένωση δυνάμεων, μπορούν να επιφέρουν άριστα αποτελέσματα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα, ο δήμαρχος Ρόδου ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της NOVA κ. Παναγιώτη Γεωργιόπουλο να εφαρμοστεί το σύστημα και σε άλλες δασικές περιοχές του νησιού μας, πρόταση που αποδέχθηκε και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε επόμενη φάση.

Ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει προσωπικά τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την έναρξη του έργου της αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ροδιακής κοινωνίας, στο οποίο συνέβαλε τα μέγιστα ως υφυπουργός Οικονομικών.

«Με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, διά στόματος του Υπουργού, τη δρομολόγηση λύσεων για πολύ σημαντικά ζητήματα όπως η διαχείριση του πληθυσμού των ελαφιών και βεβαίως το τεράστιο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική χώρα. Το πρωτοποριακό project “The Rhodes Co-Lab” που αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου απασχόλησε τη συζήτησή μας με τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για τις προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται για το νησί μας» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, επισημαίνοντας πως «ο Δήμος Ρόδου αξιοποιεί κάθε ευκαιρία ανάπτυξης και συνεργασίας ακολουθώντας τον δρόμο των συνεργειών και όχι των αποκλεισμών. Προχωράμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει».