Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: Δημοπρατείται το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία των νησιών, της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Δωδεκανήσου, ύψους 2 δισ. ευρώ

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναφέρεται στη χθεσινή επίσκεψη στη Ρόδο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκη

“Τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε χθες στη Ρόδο”, αναφέρει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος σε ανάρτησή του, ως προς τη συνάντηση  και τα αποτελέσματα αυτής, αναφέρει στα social media:

“Στη συνάντηση που είχαμε στα γραφεία μας μαζί και με τον Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε 3 θέματα:

● την Ηλεκτρική Διασύνδεση της Δωδεκανήσου
● το project “The Rhodes Co-Lab”
● το ζήτημα με τον πληθυσμό των ελαφιών

Η ευχάριστη είδηση που μας έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας είναι ότι τον Σεπτέμβριο δημοπρατείται το μεγάλο έργο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Δωδεκανήσου. Αυτό το έργο, ύψους 2 δις ευρώ, το μεγαλύτερο στην ιστορία των νησιών, είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον των νησιών μας και είναι μεγάλη η ικανοποίηση μας από το γεγονός ότι επιτέλους δρομολογείται.

Εξίσου μεγάλη είναι η ικανοποίηση μας και από την απόφαση του κ. Υπουργού να αγκαλιάσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα Αειφορίας στα νησιά μας, το “The Rhodes Co-Lab” και να συνεργαστούμε και σε αυτό, με πρώτο πεδίο αυτό της καλύτερης διαχείρισης ύδατος.
Στο ζήτημα του πληθυσμού των ελαφιών, αναμένουμε το πλέγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων που οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος επεξεργάζονται.

Στη συνέχεια, μεταβήκαμε σε ένα από τα πιο εμβληματικά μέρη της Ρόδου, την Κοιλάδα των Πεταλούδων, για να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Nova για το “Smart Forest Rhodes”, ένα πολύ χρήσιμο και σημαντικό έργο προς όφελος του τοπόσημου και του προορισμού γενικά. Ένα έργο-προσφορά του ομίλου Nova για την θωράκιση αυτού του μοναδικού πλούτου, της Κοιλάδας των Πεταλούδων.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον Υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και τοπικοί φορείς μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία ενώνουμε δυνάμεις ξανά προς μια κοινή πορεία: ένα βιώσιμο αύριο.

Ευχαριστούμε τη Nova και το Υπουργείο Περιβάλλοντος που βοηθούν την Ρόδο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο σύνολό της να γίνουν ένα υπέροχο παράδειγμα για το πώς τα θέματα αειφορίας και βιωσιμότητας δεν είναι μόνο αντικείμενα συζητήσεων σε ημερίδες και συνέδρια, αλλά δράσεις και προγράμματα που κάνουν τη διαφορά στην πράξη✌️