Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “ H τουριστική κίνηση στα νησιά μας κινείται σε υψηλά επίπεδα ”

Με αύξηση 6% έκλεισε ο Ιούνιος στις αφίξεις τουριστών με διεθνείς πτήσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έναντι του αντίστοιχου μήνα το 2023

Ανοδικά με αύξηση 7% κινήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις από την έναρξη της σεζόν, ως τον μήνα Ιούνιο, σε σχέση με πέρυσι, τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος με ανάρτησή του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής :

Με τα στοιχεία έως 30 Ιουνίου, η τουριστική κίνηση στα νησιά μας κινείται σε υψηλά επίπεδα.
Η οικονομία των νησιών δουλεύει. Η αγορά εργασίας έχει απορροφήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και έχει ακόμα μεγάλες ανάγκες, το κράτος έχει δημόσια έσοδα.
Εν τω μεταξύ, στον δημόσιο διάλογο παρακολουθούμε την κούρσα για την αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Μεγάλη αμαρτία η καλή πορεία σε αυτή την υπέροχη χώρα.
Όχι δεν είναι, όπως δεν ήταν ποτέ, δεδομένη η καλή πορεία.
Όχι δεν είναι, όπως δεν ήταν ποτέ, εύκολος ο ανταγωνισμός.
Όχι, δεν αναπληρώνονται οι θέσεις εργασίας και τα έσοδα που μας δίνει ο Τουρισμός.
Σε όσους προσπαθούν να διαχωρίσουν την οικονομία από την κοινωνία, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι παίζουν ένα ανεύθυνο παιχνίδι λέξεων.
Ο Τουρισμός είναι δύναμη καλού και τα αποτελέσματα που φέρνουμε δεν είναι συγκυριακά η τυχαία. Έρχονται μόνο με την πολλή καλή δουλειά μιας ολόκληρης κοινωνίας✌️