Δωδεκάνησα

Κως: Μείωση των ορίων ταχύτητας στα 50 χλμ. όπου υφίσταται όριο 60 και 70 χλμ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τη μείωση των ορίων ταχύτητας στα 50 χιλιόμετρα/ώρα, στα σημεία που υφίσταται όριο ταχύτητας 60 χιλιόμετρα/ώρα και 70 χιλιόμετρα/ώρα, σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα του επαρχιακού δικτύου της Κω για την αύξηση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων.

Όπως αναφέρεται σχετικά η μείωση των ορίων ταχύτητας θα οδηγήσει σε μείωση στον αριθμό και κυρίως μείωση παθόντων και θανάτων, αλλά απαιτεί την εφαρμογή του ορίου, ειδικά από τους μόνιμους κατοίκους και ακόμα περισσότερο τους επαγγελματίες οδηγούς.

Άρα μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση παραβιάσεων του ΚΟΚ (παραβίαση ορίου και προσπέρασης σε διπλή γραμμή). Απαιτείται αυξημένη αστυνόμευση από την Τροχαία Κω και σχεδιασμός για την εφαρμογή τεχνολογικών μέσων, όπως είναι κάμερες αστυνόμευσης, στο μέλλον.

Κατόπιν και σχετικής εισήγησης για τη μείωση των ορίων από το  Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στόχος είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προλάβει την αιχμή της φετινής τουριστικής περιόδου.

tornosnews.gr