Τουρισμός

Το Local Gourmet Festival 2024 αποτελεί γυναικεία υπόθεση!

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa διοργανώνει από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου, το 6ο Local Gourmet Festival, το οποίο φέτος είναι μια «Γυναικεία Υπόθεση», με τέσσερις κορυφαίες γυναίκες Chef της Ευρώπης να συμπράττουν με τη γαστρονομική ομάδα του εστιατορίου.

Οι προσκεκλημένες σεφ θα συνδυάσουν τις δημιουργίες τους με εκείνες της ομάδας του Noble, με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive Chef του Elysium Resort & Spa) και Σπύρο Κουγιό (Head Chef του Noble), σε ξεχωριστά 4 hands μενού γευσιγνωσίας.

Το Φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 22 Ιουλίου με καλεσμένη Chef τη Vicky Sevilla από τη Βαλένθια της Ισπανίας και το εστιατόριο “Arrels”. Η Vicky Sevilla το 2021 βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin, καθιστώντας την τη νεότερη Ισπανίδα που έχει λάβει αυτήν τη διάκριση.

Το 2023 έλαβε το βραβείο «Νέο Ταλέντο της χρονιάς» από τη διάσημη γαλλική λίστα “La Liste, Mediterranean edition”, αναγνωρίζοντάς την ως ένα από τα νεότερα γαστρονομικά ταλέντα της Μεσογείου. Επίσης, κατέχει τον τίτλο «Καλύτερης Σεφ της Χρονιάς 2023» από την Ακαδημία Γαστρονομίας της Βαλένθια.

Την Τρίτη 23 Ιουλίου προσκεκλημένη Chef είναι η Marina Gaši από το Νόβιγκραντ της Κροατίας και το εστιατόριο “Marina” το οποίο προτείνει ο οδηγός MICHELIN.
Η Chef Marina Gaši είναι μια δημιουργική, αυτοδίδακτη σεφ που έχει στο αίμα της τη μαγειρική παράδοση.

Όπως λέει η ίδια «πάντα επιλέγω την αγάπη ως έμπνευση. Πραγματικά με ενδιαφέρει η αγάπη και ο σεβασμός. Αγάπη για την περιοχή μας, αγάπη για τα υλικά και φυσικά, αγάπη για τους καλεσμένους μας. Επειδή η μαγειρική είναι πάντα μια πράξη αγάπης, θέλω απλώς οι καλεσμένοι μας να έχουν το καλύτερο από εμάς».

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου καλεσμένη Chef είναι η Letizia Vella από τη Μάλτα και από το εστιατόριο “The Golden Fork”. H Letizia Vella, σε λιγότερο από 6 μήνες λειτουργίας του εστιατορίου, έλαβε το πρώτο MICHELIN Guide’s Point Of View της Μάλτας και επιλέχθηκε ως κριτής για το Master Chef Μάλτας.

Το Golden Fork προσφέρει μια άνευ προηγουμένου γευστική εμπειρία στην «καρδιά» του Ραμπάτ της Μάλτας. H Chef Letizia Vella γοητεύεται από τη φύση, εμπνέεται συνεχώς από την παραδοσιακή τοπική κουζίνα, καθώς και από την εξαίσια μεσογειακή.

Το Φεστιβάλ «κλείνει» την Πέμπτη 25 Ιουλίου με προσκεκλημένη Chef την Isabella Potì από το Λέτσε της Ιταλίας και το εστιατόριο “Bros” βραβευμένο με 1 αστέρι Μichelin.

Η Chef Isabella Potì είναι μια από πιο εξέχουσες γυναίκειες προσωπικότητες της Ιταλίας.

Είναι συνιδιοκτήτρια με τον σύζυγό της, Floriano Pellegrino, του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου “Bros” στο Λέτσε, της “Roots Trattoria” στο Scorrano, του πρακτορείου μάρκετινγκ “Pellegrino Brother” και πρόεδρος της ομάδας ράγκμπι “Bros Rugby Club”.

Βραβεύτηκε ως καλύτερη αναδυόμενη σεφ του νότου το 2016 στη λίστα “Luigi Cremona’s Emerging Chef”. Το 2017 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes “Under-30” και κέρδισε το βραβείο “Terra Moretti Fattore Donna” το 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την κράτησή τους και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το γαστρονομικό event, στην ιστοσελίδα του εστιατορίου www.noble.gr (περιορισμένος αριθμός θέσεων).