Πολιτική

Ρόδος: Περιοδεία της υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη στο νησί – Το Σάββατο θα επισκεφθεί την Τήλο

Περιοδεία στο νησί της Ρόδου πραγματοποιεί από το πρωί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στα έργα πολιτισμού που εκτελούνται στο νησί.

Το μεσημέρι η υπουργός Πολιτισμού είχε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, επισημαίνοντας ότι στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου εκτελούνται από το υπουργείο Πολιτισμού έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα, ο τομέας του πολιτισμού θα απορροφήσει, επιπλέον, περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, από το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτείται η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Μεταξύ αυτών είναι η ανάπλαση του χώρου της “Περβόλας”, κοντά στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, οπότε θα δοθεί σε χρήση ένας αρχαιολογικός περίπατος, έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων.

Το απόγευμα η υπουργός πρόκειται να έχει σύσκεψη με υπηρεσιακά στελέχη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για την πορεία των έργων.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα παραμείνει και αύριο στη Ρόδο προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά από αυτοψίες και να έχει συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

“Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας. Αποτελεί τεράστια ευθύνη για εμάς, γιατί έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε τον πλούτο αυτό και να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές” δήλωσε η κ. Μενδώνη, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Σάββατο η υπουργός θα επισκεφθεί την Τήλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  Λ. Μαστή