Τουρισμός

Επιστολή στον Δήμαρχο Ρόδου για τα προβλήματα του Φαληρακίου και Καλλιθέας απέστειλαν οι ξενοδόχοι

H  Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, απέστειλε,  επιστολή  στον Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, στην περιοχή του Φαληρακίου και της Καλλιθέας.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων, αναφέρουν στην επιστολή τους:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Στα πλαίσια των τοπικών συναντήσεων των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση των ξενοδοχείων του Φαληρακίου και της Καλλιθέας.

Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα τα οποία επισημάνθηκαν από τους ξενοδόχους της περιοχής και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας.

Συγκεκριμένα επισημάνθηκαν τα παρακάτω:

Η ανάγκη άμεσης τοποθέτησης διαβάσεων και σήμανσης για την ασφαλή κυκλοφορία επισκεπτών που διαμένουν στην περιοχή. Λόγω του πλήθους των ξενοδοχείων στον οδικό παραλιακό άξονα Ρόδος – Φαληράκι, η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι επιτακτική για την αποφυγή ατυχημάτων που θα μπορούσαν να δυσφημίσουν την εικόνα του νησιού.

Με την ίδια λογική αναγκαία είναι η δημιουργία και η διαμόρφωση κατάλληλων πεζοδρομίων κατά μήκος του οδικού άξονα, τα οποία θα διευκολύνουν την ασφαλή και ευχάριστη κυκλοφορία των επισκεπτών και των εργαζόμενων της περιοχής.

Τέλος απαραίτητη κρίνεται και η δημιουργία δημόσιου πάρκινγκ για χρήση των εργαζόμενων στην περιοχή καθώς οι θέσεις στους χώρους των ξενοδοχείων χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους πελάτες που διαμένουν σε αυτά.

Συζητήθηκε επίσης το νέο καθεστώς του καθορισμού του μισθώματος των παραλιών, με βάση το υψηλότερο τίμημα το οποίο οδηγεί σε αύξηση μέχρι και 10 φορές στο κόστος απλής εκμετάλλευσης μιας παραλίας από το όμορο ξενοδοχείο επιβαρύνοντας σημαντικά το κόστος λειτουργίας και δημιουργώντας συνθήκες άνισου ανταγωνισμού, καθώς οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες του ξενοδοχείου παρέχονται δωρεάν στους πελάτες του.

Για την ενημέρωση σας η ΕΞΡ μαζί με την ΠΟΞ έχει ήδη στείλει επιστολή για το θέμα αυτό στα αρμόδια υπουργεία και ελπίζουμε ότι θα έχουμε την κατανόηση και την στήριξη σας στην προσπάθεια μας αυτή.

Αξιότιμε κε Δήμαρχε, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά, ότι η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου θα είναι πάντα συμπαραστάτης και διαθέσιμη να συμβάλει στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος, για μία Ρόδο που προσφέρει στους επισκέπτες και τους κατοίκους της μια συνολικά ποιοτική εμπειρία, που αρμόζει στην ιστορία, τον πολιτισμό και την εικόνα της ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Με εκτίμηση, Ιωάννης Παπαβασιλείου,πρόεδρος και Κωνσταντίνος Καλλιουδάκης Γενικός Γραμματέας.»