Δήμος

Συνάντηση Εργασίας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ρόδου Αλ. Κολιάδης

Συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, συγκάλεσε την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024 ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, αναλαμβάνοντας άμεσες πρωτοβουλίες για την επίλυση ενός από τα σημαντικότερα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις που θα αποσυμφορήσουν το κέντρο της πόλης, συγκάλεσε μια πρώτη συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των αρμόδιων αντιδημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των αναδόχων που εκτελούν εργολαβίες στην πόλη της Ρόδου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, το κυκλοφοριακό πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς γι΄αυτό και κρίθηκε επιτακτική η επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην δρομολόγηση των προσφορότερων λύσεων, με έμφαση στην εύρεση χώρων στάθμευσης.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα έργα όσο πιο άμεσα γίνεται και να ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Πρέπει να γίνουν ριζικές παρεμβάσεις για να γίνει η Ρόδος πιο ανθρώπινη και πιο φιλική, με έμφαση στην εύρεση χώρων στάθμευσης και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τη Δημοτική Συγκοινωνία», επισήμανε ο Δήμαρχος Ρόδου, προαναγγέλλοντας και δεύτερη συνάντηση εργασίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τόνισε πως για τη Δημοτική Αρχή Ρόδου το κυκλοφοριακό έχει τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα γι΄αυτό και ήδη βρίσκεται σε επαφή με μελετητές και καθηγητές Πανεπιστημίου, προκειμένου να δρομολογηθούν οι καταλληλότερες λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες του νησιού.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ρόδου, θα αξιοποιηθούν και οι μελέτες προηγούμενων Δημοτικών Αρχών οι οποίες όμως χρειάζονται επικαιροποίηση αφού τα δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά και οι ανάγκες πιο αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν, εξαιτίας της ανάπτυξης της πόλης.

«Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να δρομολογήσουμε λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες του νησιού, όπως διαμορφώθηκαν με την πάροδο των ετών, με σκοπό να εξυπηρετήσουμε τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες μας. Το κυκλοφοριακό ζήτημα όπως έχει διαμορφωθεί, είναι προϊόν συσσωρευμένων και χρόνιων επιμέρους προβλημάτων με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης χώρων στάθμευσης. Αναγνωρίζουμε ότι αναλαμβάνουμε ένα δύσκολο έργο, αλλά η Δημοτική μας Αρχή δρομολογεί λύσεις. Δεν διαιωνίζουμε προβλήματα. Επιλέγουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, όχι αρεστοί κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί», δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης με την ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας.