Περιφέρεια

Στη Ρόδο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ξεκινήσει τις επισκέψεις του στα νησιά της χώρας λόγω και των προβλημάτων που παρατηρούνται στο ΕΣΥ.

Στη Ρόδο βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 7 Αυγούστου  ο Υπουργός Υγείας,  Άδωνις Γεωργιάδης, για να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία της περιοχής μας.

Ο υπουργός Υγείας συνοδευόμενος από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ.Χρήστο Ροϊλό και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μάνο Κόνσολα,  είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο , ενώ αμέσως μετά ακολούθησε συνέντευξη τύπου για θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας.

Την δέσμευση ότι το Κέντρο Ακτινοθεραπείας το οποίο θα ανεγερθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του θα είναι πλήρως στελεχωμένο, ανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Παράλληλα ανακοίνωσε την προκήρυξη άμεσα  50 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Για το Νοσοκομείο της Ρόδου, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:

“Σε συνεννόηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου σκοπεύουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε μια πολύ γενναία πρόσκληση για τους νοσηλευτές, ίσως και 50, για να καλύψουμε οριστικά το πρόβλημα που υπάρχει όσο μπορούμε γρηγορότερα.

Το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι καλύτερα από ποτέ όσον αφορά  το ιατρικό προσωπικό, έχει όμως μεγάλη πίεση το νοσηλευτικό προσωπικό”.  Ο Υπουργός Υγείας έκλεισε την ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «για μας στο Υπουργείο Υγείας, η νησιωτικότητα είναι μια πρόκληση», αναφερόμενος στο μέγεθος και τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος  αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα έργο αυτό της ψηφιοποίησης των επτά νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου

Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε  με το δήμαρχο Ρόδου κ. Α. Κολλιάδη .

Ακολούθησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ρόδου όπου υποδέχθηκαν τον υπουργό Υγείας  οι εργαζόμενοι, στο νοσοκομείο της Ρόδου με πανό και συνθήματα

Ο κ.Γεωργιάδης  θα επισκεφθεί στη συνέχεια  σχεδόν σε όλες τις δομές του τομέα υγείας στο νησί, όπου θα έχει συνάντηση με Διοίκηση και Προϊστάμενους των Διευθύνσεων ,  Επίσκεψη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ρόδου
Επίσκεψη στο Κ.Υ. Αρχαγγέλου Επιθεώρηση έργων Ταμείου Ανάκαμψης,  Επίσκεψη στο Π.Π.Ι. Γενναδίου

 

Χθες ο κος Γεωργιάδης επισκέφθηκε τα νησιά της Κω και της Καλύμνου και είχε συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Δεν είναι «τυχαίο» το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκινάει τις επισκέψεις του στα νησιά, καθώς ακούει έντονα παράπονα από εργαζομένους, και όχι μόνο, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς ιατρικό προσωπικό εξακολουθούν και είναι πολλά μεγάλα νησιά της χώρας μας, καθώς η έλλειψη γιατρών συνεχίζει να αποτελεί βασικό πρόβλημα των δημοσίων δομών υγείας.