Περιφέρεια

Κοινή δήλωση Σβύνου, Κρητικού, Ναβροζίδη: “Στημένη η συνάντηση φορέων της Κω. Δεν συμμετέχουμε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα του δημάρχου”

Ενόψει της σημερινής σύσκεψης φορέων που έχει συγκαλέσει ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς για τον ΧΥΤΑ της Κω, η Έπαρχος Κω Ντίνα Σβύνου και οι Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Κρητικός και Χαράλαμπος Ναβροζίδης, προέβησαν σε κοινή δήλωση, χαρακτηρίζοντάς την στημένη, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα του δημάρχου.

Η δήλωση των τριών έχει ως εξής:

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες,

Στη σημερινή συνάντηση που μας προσκαλεί ο Δήμαρχος Κω δεν θα συμμετέχουμε.  Δεν συμμετέχουμε γιατί γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, μια απέλπιδα προσπάθεια να δυναμιτίσει το κλίμα με απώτερο σκοπό την παραπληροφόρηση.

Μια συνάντηση στην οποία ο κ. Νικηταράς καλεί τους φορείς του νησιού, για να τους αποκαλύψει την δική του μισή αλήθεια, προκειμένου να βρει συμμάχους κατά του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) που ο ίδιος συμφώνησε και ψήφισε. Κυρίως όμως, για να εκτρέψει την συζήτηση για το φλέγον και εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, σημερινό και όχι μελλοντικό όπως η μεταφορά των απορριμμάτων από την Κάλυμνο, αυτό της τραγικής κατάστασης στην οποία επέτρεψε να περιέλθει ο ΧΥΤΑ της Κω.

Λυπούμαστε ειλικρινά που βάζει τους φορείς στην διαδικασία να μετατραπούν σε ασπίδα του απέναντι στις ευθύνες του. Αποδεικνύεται το ότι η συνάντηση είναι «στημένη» από το γεγονός ότι δεν προσκαλεί σε αυτή το γενικό διευθυντή του ΦΟΔΣΑ προκειμένου να δώσει  την ανάλυση του ΠΕΣΔΑ στην πραγματική του διάσταση.

Ας σταματήσει επιτέλους να μας καλεί, με αυτόν τον τρόπο, στον δημόσιο λόγο του να τοποθετηθούμε. Έχουμε όλοι ήδη εκφραστεί δημόσια, ξεκάθαρα, με τον διαυγέστατο τρόπο που διακρίνει την πολιτική που εμείς υπηρετούμε.

Υπηρετούμε μέσα από τη θέση μας την αλήθεια και μόνο αυτήν και για το λόγο αυτό προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων, τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου και ώρα 12:30 στο Επαρχείο της Κω.

 

Κωνσταντίνα Σβύνου – Έπαρχος Κω-Νισύρου

Κρητικός Ιωάννης – Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ Δια Βίου Μάθησης

Ναβροζίδης Χαράλαμπος -Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Ανάπτυξης

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

Η Έπαρχος Κω –Νισύρου, Κωνσταντίνα Σβύνου, σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου και ώρα 12:30 στο Επαρχείο της Κω, με αποκλειστικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί της Κω.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Παιδείας κ Δια βίου μάθησης ,κ. Κρητικού Ιωάννη  και Ψηφιακής Ανάπτυξης κ. Ναβροζίδη Χαράλαμπου.