Ρόδος

Άνοιξε κι επίσημα τις πύλες της η 59η Έκθεση Κρεμαστής

Παρουσία αρκετού κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκαν απόψε Παρασκευή 9 Αυγούστου τα εγκαίνια της 59ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.

Παρόντες στα εγκαίνια  ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος -ο οποίος και τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό- ,ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, η αντιδήμαρχος Πεταλουδών κα Σαββίνα Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Κυριάκος Κασάπης.

Φέτος αναβαθμισμένη και εμπλουτισμένη με περισσότερους εκθέτες από όλη τη χώρα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που στόχο έχει να αναδείξει τα προϊόντα της ελληνικής χειροτεχνίας, της λαϊκής τέχνης και της ελληνικής γης. Προϊόντα όπως ελαιόλαδο, κρασί, μελισσοκομικά, γαλακτοκομικά, τοπικά παραδοσιακά βότανα, αλλαντικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, άλευρα, χειροτεχνήματα και γλυπτά βρίσκονται προς δοκιμή στη διάθεση των επισκεπτών που περνούν από τα περίπτερα της Έκθεσης, ενώ δυναμικό “παρών” στην έκθεση-θεσμό δίνουν οι κάτοικοι ολόκληρου του νησιού που έχουν συνδέσει την έκθεση με τον εορτασμό της Παναγίας τον δεκαπενταύγουστο.

Η Έκθεση και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Αυγούστου, με ώρες λειτουργίας 19:00 – 24:00.