Περιφέρεια

Β.Κικίλιας – Γ.Χατζημάρκος: Eπικίνδυνες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών μέχρι το Δεκαπενταύγουστο

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Βασίλη Κικίλια ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Από σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου  μέχρι το Δεκαπενταύγουστο εξαιρετικά επικίνδυνες οι καιρικές συνθήκες

Σε κυβερνητική τηλεδιάσκεψη υπό τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, λόγω εξαιρετικά επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
Σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:
“Μόλις ολοκληρώσαμε μια κυβερνητική τηλεδιάσκεψη επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Οι επόμενες ημέρες μας επιφυλάσσουν ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και πρέπει άπαντες να αυξήσουμε την προσοχή μας στην εκδήλωση πυρκαγιών.
Ο κρατικός μηχανισμός φυσικά έχει τον πρώτο λόγο, στο σύνολο του μαζί με την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, ο οποίος περνάει σε κατάσταση επιφυλακής.
Όμως και όλοι οι πολίτες, μπορούν και οφείλουν να αυξήσουν την προσοχή τους ειδικά σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Η αυξημένη προσοχή όλων μας είναι στάση ευθύνης”. 

μέχρι το Δεκαπενταύγουστο εξαιρετικά επικίνδυνες οι καιρικές συνθήκες

 

«Η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται στο κόκκινο», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και πολιτικής Προστασίας

Στο κόκκινο μπαίνει όλη η χώρα με υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους, φαινόμενα που ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιών. 

Με δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ζητά από τις υπηρεσίες να είναι σε εγρήγορση και τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα.

«Από αύριο, Κυριακή, μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, θα επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Θα έχουμε συνδυασμό ισχυρότατων ανέμων 6, 7 και με ριπές 8 μποφόρ. Ανομβρία και ξηρασία, και για αυτόν τον λόγο, η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται στο «κόκκινο», όπως φαίνεται και στον χάρτη», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε:

« Έχω ζητήσει να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα, που αφορούν τον Στρατό, την Αστυνομία, τους εθελοντές, την Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζητάω από το σύνολο των συμπολιτών μας να είναι σε εγρήγορση και να επιδείξουν τεράστια υπευθυνότητα, γιατί θα έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα»