Περιφέρεια

ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου: Είτε ήξερε ο Δήμαρχος Κω, είτε δεν κατάλαβε τι ψήφισε !

Στην πρώτη περίπτωση ψεύδεται συνειδητώς, στην δεύτερη ας διαλέξει ο ίδιος τον χαρακτηρισμό που του αρμόζει

Ανακοίνωση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου για την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω:

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς είτε έχει πλήρη γνώση, δηλαδή ξέρει καλά τι ψήφισε και ψεύδεται απολύτως συνειδητά, είτε δεν έχει καταλάβει ακόμα τίποτα από την πολυετή παρουσία και συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, οπότε θα πρέπει να επιλέξει ο ίδιος τον χαρακτηρισμό που του αρμόζει σε αυτή την περίπτωση!

Σε κάθε περίπτωση και άσχετα με τον χαρακτηρισμό που αρμόζει στον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, η χθεσινή τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω μας  εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά και μας χάρισε γνώση τεχνασμάτων, αυτών που με “τέχνη” χρησιμοποίησε για να θολώσει το τοπίο, να δημιουργήσει σύγχυση, να οδηγήσει σε παραπλανητικά συμπεράσματα.

Σπανιότατη η επιμονή κάποιου, οποιουδήποτε, στο ψέμα, πολύ περισσότερο όταν έχει προηγηθεί η αποκάλυψη της αλήθειας.

“Νταλίκες χύδην” είπε ο Δήμαρχος Κω ότι συζητήθηκε στην Κάλυμνο. Ψέμα! Τα ειδικά press containers, για την ανάγκη παραπληροφόρησης έγιναν “νταλίκες χύδην”.

“10.000 τόνοι ετησίως και 2.000 νταλίκες”, είπε ο Δήμαρχος Κω ότι αναμένονται να μεταφερθούν από την Κάλυμνο στην Κω. Ψέμα!  Οι 6.000 τόνοι ετησίως για την ανάγκη παραπληροφόρησης έγιναν 10.000 και τα 300 περίπου press containers έγιναν 2.000 νταλίκες.

Όμως, όλα τα ανωτέρω δεν είναι ούτε πταίσματα μπροστά στο νέο εφεύρημα του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά. Χθες, ακούστηκε για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία η έννοια “ανακυκλώσιμα των ανακυκλώσιμων”. Εμβρόντητη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ψάχνει τα λεξικά. Κρατά τη γνώση για τον εαυτό του ο Δήμαρχος Νικηταράς και δεν την μοιράζεται με τους αδαείς ;  Ουδείς μπορούσε να προβλέψει το μέχρι που θα έφτανε η φαντασία του Δημάρχου της Κω.

Η αλήθεια: ο κ. Δήμαρχος Κω ψήφισε το αίτημα – μελέτη χρηματοδότησης του έργου ΣΔΙΤ των νησιών Κω & Καλύμνου που προβλέπει την θαλάσσια μεταφορά στην Κω του υπολειπόμενου (περίπου 50% σύμφωνα με την μελέτη), από την ΜΠΑΑα Καλύμνου. Τι όμως περιλαμβάνει η ΜΠΑΑα Καλύμνου ;

-Μονάδα Προεπεξεργασίας Σύμμεικτων ΑΣΑ

-Μονάδα Επεξεργασίας Προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων

-Μονάδα Διαλογής Προδιαλεγμένων Ανακυκλώσιμων Υλικών Συσκευασίας

Το υπολειπόμενο και των τριών αυτών Μονάδων ψήφισε ο κ. Νικηταράς να έρχεται στην Κω και όχι το φανταστικό εφεύρημα του «ανακυκλώσιμα των ανακυκλώσιμων».

Θα ήταν πραγματικά ένα πολύ καλό αστείο αυτός ο νέος όρος που ανακάλυψε χθες ο κ. Νικηταράς, αν δεν αφορούσε ένα τόσο σοβαρό θέμα συζήτησης.

Στην αναφορά του κ. Δημάρχου Κω ότι δεν θα υποκύψει σε οποιαδήποτε πίεση και αν του ασκηθεί προσωπικά, του απαντάμε: πιέσεις μπορεί να ασκούνται σε συνομιλητές και ο Δήμαρχος Κω δεν συνιστά συνομιλητή!

Στις αναφορές του περί ηθικής, του απαντάμε : σιγά κ. Δήμαρχε, σας ακούνε!

Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, παραμένει προσηλωμένος στην αλήθεια αλλά πάνω απ’ όλα στο τεράστιο περιβαλλοντικό έργο που έχει να επιτελέσει στα 50 νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Στην αδήριτη ανάγκη να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας στο ζήτημα των απορριμμάτων. Να κλείσει τις υποδομές που ντροπιάζουν την εικόνα μας, που προσβάλουν τον πολιτισμό μας, που αδιαφορούν για την δημόσια υγεία. Μια τέτοια υποδομή είναι ο ΧΥΤΑ Κω και αυτό θα αλλάξει. Με κάθε απαραίτητο έργο και κάθε νομιμότητα.

Η αμνησία του κ. Νικηταρά, που μόλις χθες εμπλουτίστηκε με την εφευρετικότητα σε όρους του τύπου «ανακυκλώσιμα των ανακυκλώσιμων», δεν είναι παρά η ζωντανή απόδειξη του πως έφτασε η χώρα μας και τα νησιά μας στην τελευταία θέση, στην Ευρώπη, στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Απλά, δεν επιτρέπουμε πλέον στους απανταχού “νικηταράδες” την προσβολή της νοημοσύνης μας, της προσωπικότητας μας, της συλλογικής μας εικόνας, του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.