Ρόδος

Ρόδος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Τρεις πυροσβέστες τραυματίες

Ο τραυματισμός που υπέστησαν δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός, ωστόσο χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση για τη μεταφορά τους από δύσβατο σημείο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21/8 σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Μονολίθου και Σιαννών στη Ρόδο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην περιοχή ξεκίνησαν να επιχειρούν 32 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ, από αέρος, ρίψεις πραγματοποιούσαν 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την περιφέρεια, τον δήμο αλλά και όλες τις εθελοντικές ομάδες, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο και επιχειρούσαν κι αυτές στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο το βράδυ, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τραυματίστηκαν τρεις δασοκομάντος.

Οι πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν γλίστρησαν και έπεσαν σε απότομη πλαγιά του βουνού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραυματισμός που υπέστησαν δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός, ωστόσο χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση για τη μεταφορά τους από το δύσβατο σημείο.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 19.30 το απόγευμα, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις, την στιγμή που υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.