Δήμος

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου συμμετέχει στο Seatrade Cruise Med 2024 στη Μάλαγα

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου ανακοινώνει την προγραμματισμένη συμμετοχή του στη διεθνή έκθεση Seatrade Cruise Med, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Σεπτεμβρίου 2024 στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του κλάδου της κρουαζιέρας στην περιοχή της Μεσογείου και συγκεντρώνει κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας.

Η συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου στη φετινή έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση των λιμενικών υποδομών και την ανάδειξη της περιοχής μας ως κορυφαίου προορισμού για κρουαζιερόπλοια.

Στόχος είναι η ενίσχυση των συνεργασιών με μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, η προσέλκυση νέων δρομολογίων, η διερεύνηση πιθανοτήτων δημιουργίας homeport και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της ανάπτυξης του τουριστικού αυτού προϊόντος. Στη διάρκεια της έκθεσης, οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας, να παρουσιάσουν τις δυνατότητες των λιμένων της Νότιας Δωδεκανήσου και να προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, όπως το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και η στρατηγική θέση στο σταυροδρόμι της Ανατολικής Μεσογείου.

Με την ενεργή συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου στο Seatrade Cruise Med 2024, αποβλέπουμε στην αναδείξουμε της Ρόδο ως έναν από τους πιο ελκυστικούς και ανερχόμενους προορισμούς για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας και την ενίσχυση της θέσης της περιοχής μας στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι.