Αστυνομικό

Εντοπίστηκαν οι δράστες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη

Στη δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν το επόμενο διάστημα δύο αλλοδαποί από τη Βουλγαρία (ένας άνδρας και μια γυναίκα), ηλικίας 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είναι οι δράστες της υπόθεσης εξαπάτησης ηλικιωμένης συμπατριώτισσάς μας στη Ρόδο, από την οποία, με τη μέθοδο της δήθεν πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενικό της πρόσωπο, κατάφεραν να της αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα.

Οι αλλοδαποί φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες δύο περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης, με τον ίδιο τρόπο, στη Ρόδο, ενώ στην κατοχή τους εντοπιστήκαν τα κοσμήματα που τους είχε δώσει η 82χρονη γυναίκα.

Μάλιστα, η 24χρονη Βουλγάρα, ήταν αυτή η οποία πήγε στο σπίτι την προηγούμενη εβδομάδα της ηλικιωμένης, για να πάρει τα χρήματα την πρώτη φορά και τα κοσμήματα τη δεύτερη.

Τόσο η αλλοδαπή δράστιδα, όσο και ο 24χρονος συμπατριώτης της απ’ τη Βουλγαρία, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και, αφού έδωσαν κατάθεση, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για απάτη και πως απλώς ήθελαν να κάνουν μια εξυπηρέτηση σε έναν συμπατριώτη τους που είχε επικοινωνήσει μαζί τους και τους είχε ζητήσει να πάνε και να παραλάβουν κάτι πράγματα.

Σε βάρος των δύο Βουλγάρων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως η τετελεσμένη περίπτωση που κατηγορούνται οι δύο 24χρονοι από τη Βουλγαρία, καταγράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2024 το πρωί στο νησί μας με θύμα την 82χρονη συμπολίτισσά μας, η οποία μέσα στον φόβο και στην ταραχή της, δέχτηκε να δώσει χρήματα και κοσμήματα που είχε, για να βοηθήσει τη δήθεν τραυματισμένη κόρη της!

Το περιστατικό που καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, έγινε πρωινές ώρες, όταν άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 82χρονη και της είπε, πως η κόρη της είχε χτυπήσει και προκειμένου να γίνει καλά, έπρεπε να τους δώσει χρήματα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα πήρε όσα χρήματα είχε σπίτι της (ένα σημαντικό χρηματικό ποσό) και το άφησε έξω από το σπίτι της, απ’ όπου πέρασαν και το πήραν συνεργοί των αγνώστων δραστών.

Όπως ακριβώς την είχαν καθοδηγήσει από το τηλέφωνο να κάνει.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος δράστης επικοινώνησε με την 82χρονη και της ζήτησε και άλλα χρήματα ή χρυσά κοσμήματα και πάλι με το πρόσχημα να «σωθεί η κόρη της που είχε τροχαίο»!

 

Πηγή Ροδιακή