Ρόδος

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Ρόδο το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024

Έντονες συνθήκες αστάθειας παρατηρούνται πάνω από τα Δωδεκάνησα το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024, με αποτέλεσμα μια τοπική σύγκλιση ανέμων στο βόρειο τμήμα της Ρόδου να οδηγήσει στη δημιουργία στάσιμων καταιγίδων.
Η βροχόπτωση σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 και επί σχεδόν 2 ώρες η ραγδαιότητα της βροχόπτωσης ήταν μεγάλη, με το συνολικό ύψος βροχής να φτάνει τα 92 mm (έως τις 16:00).
Οι δορυφορικές εικόνες που επεξεργάζεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr σε συνδυασμό με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών, δίνουν μια εποπτική εικόνα των καιρικών συνθηκών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα δορυφορικά δεδομένα μπορούν επίσης να δώσουν μια εκτίμηση το στάδιο ανάπτυξης και κίνησης των καταιγίδων ανά 5 λεπτά περίπου.
Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τη ραγδαιότητα βροχόπτωσης που έπληξε τη Βόρεια Ρόδο όπως εκτιμήθηκε από δορυφορικά δεδομένα στις 14:25.
Νωρίτερα, ο Σταύρος Κεσεδάκης κατέγραψε την ανάπτυξη 3 υδροσιφώνων ανατολικά της πόλης της Ρόδου. Ένας από αυτός αποτυπώθηκε στην επόμενη φωτογραφία του.