Εκδηλώσεις

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου υποδέχεται, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 /9

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΕΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ “ΜΟΥΣΙΚΩΣ -ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ν. ΑΙΓΑΙΑΟΥ” Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, 21:00

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου υποδέχεται, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, των Ιπποτών.

Η Μικρή Ορχήστρα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου, Νίκου Χαλιάσα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, το οποίο περιλαμβάνει έργα του συνθέτη Μιχάλη Μπεκιάρη, καθηγητή του  Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Σολίστ της συναυλίας είναι ο νεαρός πιανίστας Ανδρέας Τσουβαλάς, από τη Ρόδο.

Η συναυλία ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρόδου (διδασκαλία-διεύθυνση Μιχάλης Χατζηπέτρου). Εργα: Μιχάλη Βεκιάρη, W.A Mozart.

Είσοδος ελεύθερη

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ

Ο Ανδρέας Τσουβαλάς γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2003 στο νησί της Ρόδου, όπου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 6 ετών.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα, στο Ελληνικό Ωδείο, στην τάξη της Δάφνης Ψιμάρα. Εκεί απέκτησε Πτυχίο Πιάνου (Ιούλιος 2020) με βαθμό άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο, καθώς και Δίπλωμα Πιάνου (Ιούνιος 2023, σε ηλικία 19 ετών) με βαθμό άριστα παμψηφεί και τις ανώτατες διακρίσεις (Α΄ βραβείο και χρυσό μετάλλιο).

Προς το τέλος των σπουδών του, και έκτοτε, είναι παράλληλα υπό την καθοδήγηση της καταξιωμένης σολίστ Ντόρας Μπακοπούλου.

Συμπληρωματικά, έχει παρακολουθήσει σεμιναριακά μαθήματα από τους διεθνούς φήμης Lilia Boyadjieva, Massimiliano Ferrati, Rafael Salinas, Borislava Taneva, Alexander Vassilenko και Αγάθη Λεϊμονή.

Έχει τιμηθεί με το Γ΄ βραβείο της κατηγορίας ενηλίκων στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής 2021 από τον Όμιλο της UNESCO, και έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ στη Ρόδο, τη Σύμη (Φεστιβάλ Σύμης 2023) και τον Πόρο (12η Διεθνής Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου Πόρου).

Ο Ανδρέας ζει στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του Πρότυπου Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και προπτυχιακός φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Τέλος, σπουδάζει ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του Νίκου Καριώτη, ενώ έχει έντονη ενασχόληση με τη μουσική δωματίου.