Ρόδος

Σε εξέλιξη φωτιά στα Μαριτσά – Ήχησε το 112

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Μαριτσά Ρόδου το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστκής, επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα – Ζητείται από τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα

Έκτακτο μήνυμα έστειλε σε κατοίκους του νησιού της Ρόδου λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας της επικίνδυνης φωτιάς   που ξέσπασε σε δασική περιοχή, στο χωριό των Μαριτσών και καίει πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Μέσω του μηνύματος, ζητείται από τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ρόδου για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Μαριτσά.

fotia_rodos2

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και δυνάμεις εθελοντών, ενώ στους κατοίκους της περιοχής έφθασε μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο σημείο ήδη βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εναέρια μέσα και εθελοντές που συνδράμουν για τον έλεγχο της απειλητικής φωτιάς.

Συγκεκριμένα, στον τόπο που μαίνεται η φωτιά, έχει σπεύσει σχεδόν όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 60 πυροσβέστες, 20 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

rodos_fotia
fotia_rodos3

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος ενημέρωσε, μέσω Facebook, για τη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Ρόδο, αναφέροντας πως: «Όλες οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν στην δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαριτσά της Ρόδου. Ταυτόχρονα έχουν κληθεί ενισχύσεις από Κρήτη, Σάμο και Αθήνα. Οι πολίτες, να ακολουθούν τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Ρόδου, αναφέροντας: «Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ Μαριτσών και Παστίδας. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από στεριά και από αέρα, συνεργεία του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως επίσης και εθελοντές, ενώ έχουν κληθεί ενισχύσεις και από Κρήτη, Σάμο και Αθήνα. Επιτόπου βρίσκονται ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Θωμάτος».