Περιφέρεια

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο – Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από Αθήνα, Κρήτη και Σάμο

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 16/9 σε αγροτοδασική περιοχή μεταξύ της Παστίδας και των Μαριτσών στη Ρόδο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε με πολύ κοντά σε κατοικίες με την απειλή να είναι άμεση.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμημάτων, ενώ υπήρξε συνδρομή από 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Στη Ρόδο έφτασαν άμεσα και ενισχύσεις από την Αθήνα, την Κρήτη και τη Ρόδο.

«Όλες οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαριτσά της Ρόδου. Ταυτόχρονα έχουν κληθεί ενισχύσεις από Κρήτη, Σάμο και Αθήνα. Οι πολίτες, να ακολουθούν τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Το συμβάν χαρακτηρίσθηκε ως δύσκολο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν χθες, δυσχεραίναν τη δράση των πυροσβεστών και εθελοντών. Επικρατούσε έντονη ανησυχία για την επέκταση της πυρκαγιάς στις παρακείμενες κατοικίες, κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε.

Γύρω στις 4 το απόγευμα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Οι προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ.