Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: “Οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει φέτος στην Ρόδο, είναι έξω ακόμα και από κάθε στατιστικό δείκτη”

O Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μετά και την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 16/9 σε αγροτοδασική περιοχή μεταξύ της Παστίδας και των Μαριτσών στη Ρόδο εκφράζει μέσω ανάρτησης τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει φέτος στο νησί της  Ρόδου

 

Η χθεσινή δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μαριτσά της Ρόδου, αντιμετωπίστηκε γρήγορα και αποτελεσματικά. Η κινητοποίηση ήταν υποδειγματική, όχι μόνο τοπικά αλλά πανελλήνια, αφού κλήθηκαν άμεσα ενισχύσεις από Κρήτη, Σάμο και Αθήνα και ήταν έτοιμες ενισχύσεις και από Θεσσαλονίκη. Οι δυνάμεις που ήρθαν, παρέμειναν στη Ρόδο και για τη σημερινή ημέρα που έχει βαθμό επικινδυνότητας 3.
Στο πρόσωπο του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, ένα μεγάλο ευχαριστώ, για μια ακόμα φορά, σε όλους τους συντελεστές αυτής της μάχης.
Και μια παρατήρηση: οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει φέτος στην Ρόδο, είναι έξω ακόμα και από κάθε στατιστικό δείκτη. Δεν είμαι ο ειδικός να το αξιολογήσω σε βάθος αλλά κάτι άλλο, και όχι ο μηχανισμός αντιμετώπισης, δεν δουλεύει σωστά στη Ρόδο. Αυτό, πρέπει να το βρούμε γιατί και ο οποιοσδήποτε μηχανισμός αντιμετώπισης έχει όρια. Όρια και κόστος.