Δήμος

Μεταγωγή 150 μεταναστών από το νησί της Ρόδου – Κολιάδης: «Αντιμετωπίζουμε τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης με αλληλεγγύη!»

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και του Δήμου Ρόδου με λεωφορεία της ΡΟΔΑ για την μεταγωγή 150 μεταναστών στο λιμάνι της Ρόδου και επιβίβαση τους στο BLUE STAR 2 που αναχωρεί στις 17:00

Ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής:

Με την άριστη συνεργασία του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας και τη στήριξη της Εισαγγελίας Ρόδου και έπειτα από προσπάθειες πολλών ημερών καταφέραμε σήμερα να ολοκληρωθεί με ταχύτατες διαδικασίες η ταυτοποίηση και επιβίβαση 160 και πλέον μεταναστών στο πλοίο της γραμμής.
Η απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων από το κέντρο της πόλης της Ρόδου όπου είχαν εγκατασταθεί το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλίες του Δήμου μας και με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι συμπολίτες μας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η διαδικασία αυτή έγινε με προγραμματισμό και υπευθυνότητα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή μεταφορά των ανθρώπων αυτών με το πλοίο της γραμμής προς κατάλληλες δομές φιλοξενίας.
Αντιμετωπίζουμε τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης με αλληλεγγύη, σεβασμό και αποφασιστικότητα, και παραμένουμε δίπλα σε κάθε κάτοικο της Ρόδου, διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή και την εικόνα του νησιού μας.
Η σημερινή επιχείρηση είναι η απόδειξη πως όταν υπάρχει συνεργασία και στήριξη, μπορεί ο στόχος να επιτευχθεί.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους στήριξαν την προσπάθειά μας και βοήθησαν να ολοκληρωθεί ταχύτατα η ταυτοποίηση και η επιβίβαση των 160 και πλέον μεταναστών στο πλοίο.
Ξέρουμε ότι μας περιμένουν δύσκολες μέρες, όμως με τη βοήθεια των τοπικών αρχών και του κεντρικού κράτους θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών.
Η ασφάλεια των πολιτών και η ευημερία στο νησί μας, αποτελούν κυρίαρχη προτεραιότητα για τη δική μας δημοτική αρχή. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και την έχουμε παραθέσει από την πρώτη στιγμή.
Λέμε ΟΧΙ στη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στο νησί της Ρόδου και προκρίνουμε ως μοναδική λύση την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ταυτοποίηση και την άμεση μεταφορά τους εκτός νησιού.