Δήμος

Με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και παραδοσιακούς χορούς γιορτάζει η Ρόδος τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με τη διακεκριμένη συνθέτρια και βιολονίστα Ευανθία Ρεμπούτσικα, που μας έχει χαρίσει και συνεχίζει, αγαπημένες και τρυφερές μελωδίες, η Ρόδος γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, για την ακρίβεια μία μέρα μετά την εορτή, που έχει ως γνωστόν καθιερωθεί παγκοσμίως στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, σε μία συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Ρόδου μέσω της  Διεύθυνσης Τουρισμού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΔΟΠΑΡ του Δήμου και τον ΠΡΟΤΟΥΡ, στον χώρο μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού είναι «Tourism and Peace», «τουρισμός και ειρήνη».

Η ειρήνη είναι το ύψιστο αγαθό όλου του κόσμου και η επιδίωξή της μέσω του τουρισμού καθίσταται πιο σημαντική από ποτέ.

Ο τουρισμός προϋποθέτει ειρήνη και ασφάλεια. Μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο και να λειτουργήσει καταλυτικά για την προώθηση της ειρήνης και της κατανόησης μεταξύ των εθνών και των πολιτισμών καθώς μέσω αυτού, υποστηρίζονται οι διαδικασίες συμφιλίωσης

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024 με τίτλο «Μουσικές Βραδιές Τουρισμού» ξεκινούν από τις 27 Σεπτεμβρίου 2024 στην πόλη της Ρόδου και σε κοινότητες του νησιού και θα κορυφωθούν με τη συναυλία της κορυφαίας καλλιτέχνιδας Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της ορχήστρας της, την επόμενη ημέρα 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 9 μμ μπροστά στο Δημαρχείο.

Η συναυλία με τους σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές που τη συνοδεύουν πρόκειται να απολαύσουν Έλληνες και ξένοι, ντόπιοι και επισκέπτες, να θαυμάσουν το εκπληκτικό έργο της συνθέτριας και να εντρυφήσουν σε έναν κόσμο που μόνον μουσικοί του επιπέδου και του βεληνεκούς της κας Ρεμπούτσικα μπορούν να προσφέρουν.

Τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού εμπλουτίζουν επίσης μία μέρα πριν στις 27 Σεπτεμβρίου, εκδηλώσεις σε όλη τη Ρόδο με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, με τις εκπληκτικές παραδοσιακές ροδίτικες φορεσιές από τα πολιτιστικά σωματεία του νησιού.

Οι επισκέπτες της Ρόδου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυθεντική ελληνική μουσική και τραγούδια του τόπου μας, αλλά και γιατί όχι, να συμμετάσχουν στους παραδοσιακούς χορούς.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου περιλαμβάνει:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

  • Μουσικοχορευτική εκδήλωση με την ορχήστρα του Στέφανου Θαρρενού. Συμμετέχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ρόδου:

 

  • Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου
  • Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου «ΒΙΛΛΑΝΟΒΑ»
  • Αναπτυξιακός & Πολιτιστικός Σύλλογος Κρεμαστής «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
  • Χορευτικό Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνα «Ο ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ»
  • Λαογραφικός Σύλλογος Καλυθιών Ρόδου «Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ»

Πλατεία Ελευθερίας, ενώπιον του Δημαρχιακού Μεγάρου, ώρα 20.00

  • Θεολόγος, Κεντρική πλατεία, ώρα 19.30
  • Κολύμπια, ώρα 20.00
  • Κοσκινού, Πλατεία Κοσκινού, ώρα 19.30
  • Λίνδος, Κεντρική πλατεία, ώρα 20.00
  • Φαληράκι, Κεντρική πλατεία, ώρα 20.00

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ορχήστρα της.

Πλατεία Ελευθερίας, ενώπιον του Δημαρχιακού Μεγάρου, ώρα 21.00