Περιφέρεια

Τον Νοέμβριο ξεκινά το μεγάλο έργο της αναμόρφωσης του οδικού δικτύου Ρόδος – Αεροδρόμιο

Τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει το έργο της αναμόρφωσης του δρόμου από Φανερωμένη έως Αεροδρόμιο,  αυτό έκαναν γνωστό σήμερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης

Τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος , αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου και ζήτησαν την κατανόηση των πολιτών καθώς πρόκειται να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και θα μειώσουν τα τροχαία δυστυχήματα.

Όπως έκανε γνωστό ο κ Χατζημάρκος προβλέπεται η κατασκευή δέκα κόμβων εκ των οποίων ένας στην περιοχή Φανερωμένης, ένας στην Ιαλυσό και ένας στον κόμβο του αεροδρομίου στο σημείο που διασταυρώνεται η οδός Τσαΐρι-αεροδρόμιο με τη λεωφόρο Ρόδου- Καμείρου.

Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων και υπόγειων δικτύων απορροής νερών, υπογειοποίηση των δικτύων φωτισμού, διαβάσεις και θα εκτελεστεί σε 2 φάσεις  Είναι ένα αναγκαίο έργο το οποίο θα δώσει την εικόνα που πρέπει

Το έργο θα γίνει σε δύο φάσεις από τον Νοέμβριο 2024 έως τον Απρίλιο 2025 και από τον Νοέμβριο 2025 έως τον Απρίλιο 2026, με τις εργασίες  να σταματούν, σε όποιο σημείο έχουν φτάσει, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για την υλοποίησή του έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ρόδου, βάσει της οποίας η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου από το ΠΔΕ της, ο αρχικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 8,6 εκατ. € με ΦΠΑ.