Περιφέρεια

Έκλεισε το θέμα δημιουργίας hot spot στη Ρόδο ο Υπουργός Μετανάστευσης Ν. Παναγιωτόπουλος, με δηλώσεις του στον RV (audio)

«Μιλάμε για προσωρινή φιλοξενία 48 ωρών και δεν μας πιστεύουν!» δήλωσε ο Υπουργός

Τέλος στην παρατεταμένη φιλολογία των ημερών για την πρόθεση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου  να δημιουργήσει hot spot μεταναστών στη Ρόδο, έδωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Real Voice 99,5 και τη Νατάσα Ράγιου.

Της Ρένας Παυλάκη

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι το μοναδικό σενάριο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι για τη Ρόδο, μετά και την έξαρση των μεταναστευτικών ροών  κατά τους τελευταίους μήνες, είναι η δημιουργία ενός προσωρινού χώρου φύλαξης με τις στοιχειώδεις ανθρώπινες υποδομές, όπου θα παραμένουν για διάστημα 48 ωρών, μέχρις ότου προωθηθούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

 

«Μιλάμε για παραμονή 48 ωρών και δεν μας πιστεύουν» είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και πρόσθεσε ότι γνωρίζει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο νησί, είναι σε συνεχή επαφή με τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο και ότι ο στόχος του Υπουργείου είναι να βοηθήσει τη Ρόδο και όχι να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα, αναγνωρίζοντας ότι οι εικόνες αυτές των τελευταίων μηνών δεν συνάδουν με το νησί και τον χαρακτήρα του ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να επισκεφτεί και ό ίδιος τη Ρόδο για να κάνει σάρωση πεδίου στα νησιά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, επιχειρηματολογώντας ο Υπουργός για τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει στα σενάρια της κυβέρνησης η δημιουργία hot spot  στη Ρόδο, ανέφερε το ότι το σύστημα δομών που υπάρχει σήμερα στη χώρα είναι δυναμικότητας 45.000 ατόμων και αυτή την ώρα φιλοξενεί περί τις 22.000, υπάρχει δηλαδή ακόμη περιθώριο σε ποσοστό 50% με 60%.

Στην εκπομπή έκανε παρέμβαση και ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Παναγιωτόπουλο την βοήθεια του Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μεταφερθούν το συντομότερο δυνατό οι μετανάστες από το κέντρο της πόλης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πάντως ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση ερήμην των τοπικών αρχών.

 

Πηγή RealVoice