Ρόδος

Χρήστος Γαμβρούδης στον RV: Πάνω από έναν τόνο αποβλήτων συγκέντρωσε ο ΦοΔΣΑ στην πόλη της Ρόδου μέσω της εφαρμογής “Just Go Zero App” (audio)

Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έφερε την ανακύκλωση στο σπίτι του δημότη στη Ρόδο

Ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος Just Go Zero app που εφαρμόζεται στην Ρόδο από τον περασμένο Μάρτιο. Με τη καινοτόμα δράση του ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έφερε την ανακύκλωση στο σπίτι του δημότη.

Η συγκεκριμένη αυτή εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον δημότη να καλέσει το ειδικό συνεργείο πιστοποιημένων μεταφορέων για να παραλάβει συγκεκριμένους τύπους αποβλήτων προς ανακύκλωση. Οι συσκευές παραλαμβάνονται στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς.

Πάνω από έναν τόνο αποβλήτων συγκέντρωσε από την πόλη της Ρόδου ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που υλοποιεί μέσω της εφαρμογής “Just Go Zero App”

Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή δωρεάν παραλαβής διαφόρων τύπων αποβλήτων, όπως ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, παπούτσια  και μπαταρίες οι οποίες στη συνέχεια προορίζονται για ανακύκλωση.

“Πάνω από έναν τόνο αποβλήτων που αφορούν μπαταρίες, ρούχα, μικρές ηλεκτρικές συσκευές και παπούτσια συγκέντρωσε από την πόλη της Ρόδου ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που υλοποιεί μέσω της εφαρμογής “Just Go Zero App” Με μια εφαρμογή τετραπλασίασαν τα απόβλητα για ανακύκλωση,  όπως δήλωσε στον RealVoice στην εκπομπή “Δημοσιογραφικές βολές” στον Γιάννη Μηνατσή και τη Δέσποινα Κουλούμπρη ο Γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστος Γαμβρούδης

Ο απολογισμός της συγκεκριμένης  καινοτόμας  δράσης για την προώθηση της Διαλογής στην Πηγή στον Δήμο Ρόδου με χρήση εφαρμογής κινητού με δυνατότητα αιτήματος παραλαβής (Pickup Request) παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 8ο Συνέδριο του   Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με θέμα:“Κυκλικές Πόλεις & Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων – Οι Προκλήσεις για την Κοινωνία, τους Φορείς, την Πολιτεία”

Από τον περασμένο Μάρτιο έως τον Οκτώβριο στην εφαρμογή έχουν εγγραφεί 401 νοικοκυριά της Ρόδου και έχουν πραγματοποιηθεί 61 παραλαβές. Οι ποσότητες  αποβλήτων που συλλέχθηκαν έφθασαν τα 1.443  κιλά (350 κιλά το τρίμηνο Μάρτιος-Μάιος).

«Με τη  συγκεκριμένη εφαρμογή  γίνεται διαλογή στη πηγή και εκτρέπεται ένας σημαντικός αριθμός αποβλήτων που θα κατέληγαν για ταφή. Τα αποτελέσματα μας έχουν δείξει ότι οι κάτοικοι της Ρόδου για αυτό και τετραπλασιάστηκαν  οι ποσότητες που συλλέχθηκαν μέχρι σήμερα.  Η θετική ανταπόκριση του κόσμου μας οδήγησε στην απόφαση να  προγραμματίσουμε  μεγαλύτερη εκστρατεία  ευαισθητοποίησης», επισήμανε  ο κ.  Γαμβρούδης

Όπως είπε  η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον δημότη να καλέσει το ειδικό συνεργείο πιστοποιημένων μεταφορέων για να παραλάβει συγκεκριμένους τύπους αποβλήτων προς ανακύκλωση. Οι συσκευές παραλαμβάνονται στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς. Η εφαρμογή υποστηρίζεται τόσο από android όσο και από ios.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ 

 

Τα ποσοστά ανακύκλωσης συγκεκριμένων τύπων αποβλήτων, μέσω της πιλοτικής εφαρμογής του Just Go Zero App στην πόλη της Ρόδου, αυξάνονται με εντατικούς ρυθμούς και σας ευχαριστούμε για αυτό.
Μέχρι σήμερα, μέσω της εφαρμογής Just Go Zero App έχουμε συλλέξει 1.443,15 Kg ρούχων, μπαταριών, μικρών ηλεκτρικών συσκευών και υποδημάτων, προστατεύοντας το περιβάλλον της πόλης και της Περιφέρειάς μας.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας τέσσερα πολύ σημαντικά ορόσημα.
Με τη συμβολή σας, έχουμε μαζί πετύχει:
♻️ Την ανακύκλωση 1.443,15 Kg διαφόρων τύπων αποβλήτων, τα οποία, υπό άλλες συνθήκες θα κατευθύνονταν προς ταφή.
🌍 Την αποτροπή εκπομπής 10.073,37 Kg CO2 ρυπογόνων αερίων του θερμοκηπίου προς την ατμόσφαιρα του νησιού μας.
💧 Την εξοικονόμηση 1.036.556,00 lt νερού που θα απαιτούνταν για την λειτουργία βιομηχανικών μονάδων παραγωγής χαρτιού και υφασμάτων προκειμένου να παράξουν νέα προϊόντα.
🔄 Την ανακύκλωση 244,29 Kg διαφορετικών τύπων πλαστικού που θα χρησιμοποιηθούν ως πόροι για την παραγωγή υφασμάτινων προϊόντων
Οι κοινές μας προσπάθειες παράγουν αποτελέσματα και τα στοιχεία αυτά αποτελούν αδιάσειστη απόδειξη. 🙌💪