Περιφέρεια

Γιώργος Χατζημάρκος: “Σήμερα η Ρόδος συναντά την ιστορία της – Δημιουργούμε νέες προοπτικές σε μία σχέση αιώνων πάνω στις κοινές μας πανανθρώπινες αξίες μας”

Στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε χθες η πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μεγάλο Μάγιστρο του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Νοσηλευτικού Τάγματος του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων, της Ρόδου και της Μάλτας, Πρίγκηπα Fra’ John Dunlap, παρακάθισαν χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Ρόδου.

Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη στα social media

“Σήμερα, η Ρόδος συναντά την Ιστορία της. Χθες, είχαμε την χαρά και την εξαιρετική τιμή να παρευρεθούμε στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Μεγάλο Μάγιστρο του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Νοσηλευτικού Τάγματος του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων, της Ρόδου και της Μάλτας, Πρίγκηπα Fra’ John Dunlap, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.


Σήμερα, θα έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε τον Μεγάλο Μάγιστρο στην «αγαπημένη» Ρόδο.


Η διπλωματική παρουσία του Μεγάλου Μάγιστρου, συνοδευόμενου από τον Μέγα Κομεντόρη, κ. Emmanuel Rousseau και τον Μέγα Καγκελάριο, κ. Riccardo Paternò di Montecupo, τον Πρέσβη, κ. Luca Rovati και μέλη της κυβέρνησής του, αμέσως μετά την εθιμοτυπική συνάντηση χθες στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κυβερνητικά στελέχη, αποτελεί έμπρακτη επισφράγιση των επίσημων διπλωματικών
σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Τάγματος, που κυρώθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με ισχύ νόμου ακριβώς πριν τρία χρόνια.


Η σχέση του Τάγματος όμως με τη Ρόδο μετρά αιώνες, ενώ «παρόν» υπήρξε, στην πορεία των χρόνων, μέσα από το πλούσιο ανθρωπιστικό του έργο σε κρίσεις, που βρήκαν την Ελλάδα αλλά και το νησί της Ρόδου.


Σήμερα, με αφορμή ένα όμορφο πολιτιστικό γεγονός, τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Από τους Ιωαννίτες στου ιππότες της Μάλτας» που φιλοξενείται στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, χάρη στη συμβολή του Τάγματος σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση μας, έχοντας στο πλάι μας την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σήμερα, δημιουργούμε νέες προοπτικές σε μία σχέση αιώνων πάνω στις κοινές μας πανανθρώπινες αξίες μας”.